News

Slávnostné menu na stužkovú

Čas stužkových slávností prišiel aj tohto roku rýchlosťou svetla, respektíve s jeho ubúdajúcou intenzitou, nakoľko dĺžka nocí je viac naklonená dlhým zábavám ako svetlo dňa pracujúcej časti populácie. A tak je na mieste tešiť sa, prípadne, v závislosti od vašej aktuálnej pozície, ešte doriešiť posledné zostávajúce záležitosti. Pokiaľ ste teda popri všetkých vybavovačkách, ktoré ples maturantov obnáša, ešte nevybrali slávnostné menu, je najvyšší čas inšpirovať sa.

stuzkova_vyzdoba

Ako vybrať slávnostné menu?

Nakoľko doba pokročila, slávnostné menu na stužkovú už zďaleka nemusí byť všade rovnaké a jednotvárne ako kedysi. Dnešné slávnostné menu sa dá nakombinovať rôznymi spôsobmi a ulahodiť tak mladým aj skôr narodeným, účinkujúcim aj hosťom. Kde a ako teda začať pri výbere slávnostného stužkového menu? Zhrnuli sme pár tipov, na ktoré sme počas našich rokov praxe prišli a veríme, že vám pomôžu pri uspokojovaní chuťových pohárikov všetkých zúčastnených.

Sezónne suroviny – stužkové sa odohrávajú v jesennom až zimnom období, ktoré je od zberu úrody až po plesovú sezónu typické množstvom fajnových záležitostí. Aby bolo vaše slávnostné menu nielen zaujímavé, ale aj ľahšie stráviteľné a zároveň aktuálne, stavte na suroviny momentálnej sezóny. Aj pri viacerých chodoch, keď budú vhodne nakombinované, to vaše žalúdky zvládnu jednoduchšie a s prehľadom.

Jednoducho rafinované – trendy menu stavia na jednoduchosti ingrediencií a rafinovanosti prevedenia. Slávnostné menu na stužkovú vôbec nemusí byť zložité, aby bolo zaujímavé a lákavé. Zložitosťou môžete odradiť hlavne skôr narodených, ktorí sa zo strachu z nepoznaného exotických kreatúr na tanieri pre istotu ani nedotknú. Ak teda chcete naplniť žalúdky a uspokojiť chuťové poháriky všetkých účastníkov zájazdu, riaďte sa starým známym: V jednoduchosti je krása. A to nielen pri výbere šiat, ale aj slávnostného menu.

Menej (ťažké) je viac (osožné) – hoci zimné obdobie je od prírody typické vytváraním si tukových zásob chrániacich proti chladu, stužková a jej slávnostné menu nemusí byť práve tou tukoviažucou príležitosťou. Nakoľko slávnostné menu pozostáva z viacerých chodov, je vhodnejšie voliť ich ľahšie. Tak ani záverečný dezert či torta nezostanú na ocot a aj zabávať sa bude ľahšie. Pri aplikovaní metódy menej je viac bude priestor aj na polnočné menu či bufetové stoly, ktoré dobre padnú hlavne vytrvalcom s ďalekosiahlou výdržou.

Dezert ako doplnok – ľahký hlavný chod znesie aj čokoládovú tortu či sýtejší dezert. Ak si chcete v túto dlhú noc osladiť život, čo k zábave tohto typu jednoznačne patrí, nezabúdajte ani na sladkú bodku na záver. Akúkoľvek podobu jej dáte, myslite na to, aby ladila nielen s vašou výzdobou, ale aj s vaším celkovým menu. Len tak bude jeho gurmánskym vyvrcholením, po ktorom energetický náboj stúpne aj neparketovým levom.

Prislúchajúce nápoje – aby slávnostné menu vyznelo dokonale, vyžaduje si aj podporu nápojov. Vhodne zvolené nápoje na úvod aj záver podnietia chuťové bunky k tráveniu a vyzdvihnú jedinečnosť celého menu. Preto neutopte lahodné menu v nesprávne zvolených tekutinách a nechajte si poradiť hneď na začiatku.

Menu na papieri – nezabudnite podporiť slávnostné menu aj pekne spracovanými Menu kartami, ktoré efektne doplnia výzdobu stola a zároveň poslúžia ako pekná spomienka na tento významný okamih.

Ak aj vy máte nejaké vhodné typy osožné pri zostavovaní slávnostného menu na stužkovú, dajte nám o nich vedieť.

A aby sme nezostali len pri teórii, nabudúce si predstavíme aj niekoľko konkrétnych možností na slávnostné menu vhodné nielen na stužkovú slávnosť. Sledujte nás aj naďalej.

tk

Podobné články

Enter your keyword